Eigenrisicodrager voor de Ziektewet of de WGA?

Uw werknemer kan, wanneer hij of zij (langdurig) ziek is en het arbeidscontract eindigt, recht hebben op een Ziektewetuitkering. Dit wordt over het algemeen uitgekeerd door het UWV. In dat geval betaalt u, als werkgever, premie aan het UWV. Wordt de werknemer ziek, dan zorgt het UWV voor de uitkering waar hij of zij recht op heeft en zorgt ervoor dat re-integratie plaatsvindt.

U kunt er ook voor kiezen om eigenrisicodrager voor de Ziektewet of de WGA te worden (ZW ERD of WGA ERD). In dat geval draagt u geen premie af aan het UWV maar betaalt u zelf de Ziektewetuitkering en zorgt u zelf voor re-integratie van de werknemer.

Beoordeling en uitvoering Ziektewet

Er komt heel wat bij kijken als u eigenrisicodrager bent. U moet namelijk zelf regelen dat u de kennis in huis heeft om de Ziektewet te beoordelen en uit te voeren.

 Zaken zoals het: 

– Voorbereiden van beslissingen over de Ziektewet.

– Betalen van de Ziektewetuitkering.

– Zorgen voor verzuimbegeleiding en re-integratie naar passende arbeid.

– Bijhouden van een verzuimadministratie en doen van ziek- en betermeldingen bij het UWV.

 Heeft u de kennis niet in huis voor een goede beoordeling van de Ziektewet. Bezwaar Experts helpen u hier graag bij.

Waarom samenwerken met Bezwaar Experts? 

Wij beschikken over veel verzekeringsgeneeskundige expertise. Door het inzetten van deze expertise kunnen wij beoordelen of er bijvoorbeeld re-integratie naar passende arbeid mogelijk is. Hierdoor kan het zo zijn dat u minder geld kwijt bent aan het betalen van de Ziektewetuitkering.

Op deze manier hebben wij al veel ondernemingen met succes geholpen bij de beoordeling van de Ziektewet. 

Bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet of de WGA?

En heeft u een werknemer die in aanmerking komt voor deze Ziektewet of WGA? Neem dan contact met ons op via info@bezwaarexperts.nl of bel ons op 06-_______.
Wij helpen u met de juiste beoordeling.